Twente

Waarom fietstochten door Twente en omgeving?

Wilt u er even tussenuit dan kunt dicht bij huis ontspannend genieten bij ons in Twente. Lekker dichtbij en toch een beetje buitenland levert een heerlijk vakantiegevoel op.

Wij verzorgen meerdaagse fietstochten in Twente en omgeving. Al onze fietsontdekkingstochten zijn uniek en starten en eindigen in Ootmarsum. Waarom Ootmarsum? Heel simpel, een leuk stadje, waar altijd wat te doen is en waar wij al jarenlang als fietser actief zijn. Wij kennen in de omgeving ieder hazenpaadje met z’n sagen en legenden; een waarborg voor een unieke fietservaring in een bijzondere omgeving.

Of zoals Haro Hielkema in Trouw schreef:

Je struikelt in de contreien van Ootmarsum en Vasse over de heuvels, die allemaal "berg" heten. Kuiperberg, Roezeberg, Braamberg, Tutenberg, Kersberg, stuk voor stuk schommelen ze tussen de vijftig en tachtig meter boven NAP. Daartussen stromen watertjes, die op de bulten zijn ontsprongen en via kronkelende beekdalen hun weg door het Twentse land zoeken. Soms vormt het water spontaan een natuurbad, wanneer het niet door de laag van klei of keileem kan wegsijpelen, zoals in het Springendal. Ootmarsum is veel meer dan heuvels, zeker in de rest van het jaar. Niet voor niets weten veel toeristen de weg naar de vele kunstzinnige, culturele en culinaire plekjes. In de Parel van Twente tellen ze hun zegeningen ook, bij voorbeeld in de gevleugelde uitdrukking "Wat zak in Paries doon ak ut ok in Ootmarsum kan vind'n".

Kortom, ontdek de natuurlijke schoonheid van het Twenste grensgebied met Vooruit Eropuit!

Of nich dan?

Twente | Vooruit Eropuit!