Informatie

✔️ Fietstrektocht
✔️ Drie of vier* hotels of B&B gelijkwaardig
✔️ Logie en ontbijt
✔️ 4 dagen
✔️ Lengte: 220 km
✔️ Zwaarte: Gemiddeld

Karakter tocht

  • Regio Twente en Salland
  • Start en finish Ootmarsum
  • Afwisselend landschap, veel natuur
  • Geschikt voor MTB/stadfiets/EB

Ai't vandan

Fietstrektocht

 Ga terug

Ai't vandanDonders mooi Overijssel

Overijssel heeft zoveel moois te bieden. Bekijk Overijssel eens van de andere kant.

Heuvels, rivieren meren, bossen en heidevelden worden in Overijssel afgewisseld door historische steden, romantische landgoederen en karakteristieke dorpjes. In de middeleeuwse stadjes waan je je in een mum van tijd in een lang vervlogen verleden van handel en welvaart. Overijssel kent een grote variëteit in landschappen, boerenland op de oudste zandlandschappen, ontoegankelijke moerassen in de beekdalen tot aan de woeste gronden op de koppen van de stuwwallen.

Enerzijds wordt Overijssel begrenst door de rivier de IJssel die hier eeuwenlang een belangrijke rol heeft gespeeld. Door de strategische ligging aan de rivier floreerde de prachtige stad Zwolle eeuwenlang als hanzestad. Anderzijds wordt Overijssel afgescheiden van Salland door de rivier de Vecht. Met de rijk meanderde Vecht verandert langzaam het gehele landschap mee. Vanaf de monding in Zwolle tot aan Graafschap Bentheim is er een enorme variatie in boerderijen en dorpjes.

Deze route is iets korter dan "Wee Klook is". Daar waar de fietsroute "Wee klook is" afbuigt  om de natuurgebieden Rottige Meente en de Weerribben mee te pakken blijft "Ai't vandan" de rustige uiterwaarden van de Vecht volgen tot aan Zwolle toe.