Informatie

✔️ Fietstrektocht
✔️ 3 of 4 * hotels of B&B gelijkwaardig
✔️ Logies en ontbijt
✔️ 3 dagen
✔️ Lengte: 130 km
✔️ Zwaarte: Licht

Karakter tocht

  • Regio Noord Oost Twente en Eemsland (Duitsland)
  • Start en finish Ootmarsum
  • Afwisselend landschap, veel natuur
  • Geschikt voor MTB/stadfiets/EB
  • Totaal 370 m. hoogtemeters
  • Steile helling (net voor Uelsen)
  • Hoofdzakelijk land- en bosweggetjes en (fiets)paden
  • Deels onverharde wegen en paden (goed toegankelijk voor fietser)

Op 'n biester

Fietstrektocht

 Ga terug

Op 'n biesterHet idyllische Eemsland (Duitsland)

Helemaal van slag en eindeloos genieten van het idyllische Eemsland dat is wat wij u aanbieden met deze route. Fiets mee tussen romantiek en tradities en maak vanuit Twente kennis met het Eemsland. Met een glimlach op uw gezicht gaat u het onverwachtse avontuur tegemoet. Laat u verrassen door de bloemrijke weiden, ruime bossen en het eeuwenoude hoogveen in het Eemsland. Als afsluiting fietst u via het oerbos van Forst Bentheim de stuwwal van Ootmarsum weer op.

Voor natuurliefhebbers is het 130 km groots genieten in een vlak land. Geniet van de stilte van het Ems-Vechte Kanal of van de afwisseling van het riviertje de Eems. Fiets door diverse karakterlandschappen met tussendoor stadjes die het ontdekken waard zijn. Ideaal voor een weekendje weg.

Impressie van de fietsroute

Uw vakantie begint al op de dag dat u in Ootmarsum arriveert. Deze dag gebruikt u om heerlijk te struinen door de pittoreske straatjes van Ootmarsum en lekker te eten met een glaasje wijn op de vele terrasjes die Ootmarsum rijk is. Na een goede nachtrust begint het echte avontuur.

Vlakbij de stad Nordhorn markeert het kommiezenpad de overgang van Nederland naar Duitsland. De binnenstad van Nordhorn is één groene waterstad omringd door de rivier de Vecht. Vanuit het centrum van Nordhorn volgt u het Ems-Vechte Kanal. Langs dit belangrijke verbindingskanaal van weleer heerst heden ten dage alleen nog de serene rust van een historisch industrieel erfgoed. In één rechte lijn fietst u over het voormalige jaagpad vanuit centrum van Nordhorn richting Lingen.

Nog voor Lingen komt de Eems al in beeld. De Eems (Duits: Ems) is met zijn 371 km het kleinste riviertje van Duitsland. Over een lengte van 35 km fietst u van Lingen naar Meppen om langs de Eems volop cultuurgeschiedenis, mooie panorama’s en idyllische landschappen te ontdekken.

In de vestingstad Meppen, hoofdstad van het Emsland, gaaf behouden gebleven met een stervorming bolwerk van wallen, nu een flaneergebied met eeuwenoude bomen, neemt u afscheid van de Eems.

Wat volgt is het blauwgroen moerasland, bruine turf en bloeiende heide in het hoogveen van het natuurpark Moor-Veenland. Van vroeger uit hard werken, leven in plaggenhutten en bittere armoe. Maar vergist u niet. Het gebied wordt tegenwoordig ook wel het “Klein Texas” genoemd. Een bijnaam omdat er met de vele ja-knikkers nog wordt geboord naar het onder het veenpakket liggende “zwarte goud”.

Via kleine kronkelige plattelandsweggetjes gaat de weg langzaam omhoog richting de Ootmarsumse stuwwal. Het gebied van erosiedalen en opgestuwde heuvelruggen vormt het laatste deel van uw fietstocht om vervolgens in Ootmarsum te eindigen.