Maps.me

Bij de fietstochten maken wij gebruik van de navigatie-app Maps.me omdat wij jarenlange goede ervaringen hebben. Maps.me heeft diverse pluspunten, zoals de fraaie, zeer gedetailleerde kaarten en het tonen van huisnummers. Maps.me is beschikbaar voor zowel Android als iOS. Bijzonder is dat Maps.me (zowel de app als de kaarten) niets kost, offline werkt en eenvoudig is te bedienen.

Hierboven een beschrijving van de route en achtergrondinformatie.


Als u dat wilt kunt u Maps.Me alvast downloaden op uw smartphone. Maar u kunt ook wachten tot wij dat voor u doen bij aankomst op uw bestemmingsadres.

Download app Maps.me

Stappenplan

  1. Nadat Maps.me is geïnstalleerd krijgt u eerst een paar schermpjes met reclame te zien. U kunt deze (naar links) verschuiven. Klik bij het laatste op "Aan de slag". Door het aanklikken geeft u aan dat u akkoord gaat met de voorwaarden en het gegevensbeleid van Maps.Me (privacybeleid én gebruiksvoorwaarden);
  2. U moet toestemming geven dat Maps.Me uw locatie gebruikt. Het beste kunt u voor iPhone aangeven "Bij gebruik van app" en bij android "Grote nauwkeurigheid", Bij deze instelling kan Maps.Me gebruik maken van A-GPS (Assisted GPS), als je het gebruik van mobiel internet "aan" hebt staan;
  3. U moet ook aangeven of je berichten van Maps.Me toegestuurd wil krijgen of niet (dit laatste kan, maar hoeft niet). Er wordt vervolgens een detail-landkaart gedownload van het gebied, waar u op dat moment bent. Het kan zijn dat de volgorde van vragen net iets anders is.